WAT WE DOEN

Home • Wat we doen

Bidmanagement

We helpen je met het op orde brengen van het bidproces en het leiden van kleine en grote bids. Of het nu gaat om één aanbesteding of een strategisch partnerschap. Tender Valley neemt het hele proces uit handen en voegt altijd creativiteit en waarde toe. Voor grote én kleine bedrijven die zich willen onderscheiden. De basis daarvoor?

 • Een gedegen kennis van de uitgangspunten van alle projectmanagementmethoden,
 • Bij elkaar opgeteld meer dan 60 jaar ervaring met het leiden van (tender)projecten,
 • Bij elkaar opgeteld meer dan 50 jaar lijnmanagement-, training- en coaching-ervaring.

Schrijven

De Tender Valley-consultants schrijven voor jou de allerbeste teksten en plannen van aanpak. Dat doen we op basis van de succesvolle Tender Valley-tekstelementen én ons bewezen schrijfproces:

 • Het bepalen van de winstrategie,
 • Het ontwerpen van de tekststructuur,
 • Het opstellen van de inhoud van de tekst,
 • Het toepassen van de gekozen stijl en borgen dat de tekst foutloos is.

Om je helemaal te ontzorgen, plannen en leiden we de kick-off, content-workshops en review-meetings. Op basis van onze ervaringen reiken we creatieve ideeën en oplossingen aan. Tenslotte zorgen we ervoor dat de tekst bondig, zelfverzekerd, begrijpelijk én foutloos is. Oh ja, en we borgen natuurlijk dat de teksten op tijd worden opgeleverd. In 9 van de 10 gevallen is Tender Valley nóg efficiënter en effectiever in het schrijven dan onze klanten dat zijn.  

Tenderdesign

Wij geloven in de onderscheidende kracht van beeld. Een aanbesteding is veel sterker als die doordacht is opgemaakt. Foto’s, typografie, gebruik van kleuren en natuurlijk goed opgemaakte tabellen, stroomschema’s, organogrammen en infographics. Samen maken ze een veel grotere impact dan alleen tekst. De studio van Tender Valley leeft zich helemaal in op een uitvraag. Naast de vormgeving van tenders maakt onze studio ook effectieve ondersteunende PowerPoint-presentaties en films of animaties voor bijvoorbeeld een presentatie als onderdeel van een tenderprocedure. We ontwerpen alles in eigen huis. Samen maken we jouw inschrijving indrukwekkend.

Trainingen

Wij geloven in het delen van kennis. Onze ervaring binnen het werkveld van aanbesteden is groot. Deze kennis stellen we beschikbaar via een aantal handige trainingen. Van inleiding in het tendermanagement en schrijftrainingen tot de leerzame ‘Tender Hacks’-training. We trainen in groepen of individueel, onze trainingen zijn altijd maatwerk. Naast het opdoen van kennis zijn onze trainingen gewoon echt leuk, de beste investering voor jouzelf of je werknemers. We bieden momenteel drie trainingen aan:

Voor wie is deze training?

Deze training is voor jou als je géén algemeen theoretische, strategische of juridische verhandeling wil. Die opleidingen heb je al gevolgd óf kun je bij elk bureau volgen. Deze training is wél wat voor jou als je in één dag wil leren hoe je een ‘winnende’ tekst schrijft.

Wat gaan we doen?

 • We behandelen eerst het gefaseerde schrijfproces. Van structuur via inhoud naar stijl.
 • Een uitgebreide behandeling van de vaste tekstelementen, hun achtergrond en belang: Why, resultaatbelofte, oplossingen, meten & bijsturen en bewijslast).
 • Hoe voer ik redactie op basis van de 11 elementen van de Tender Valley tekstscan?
 • Een uitgebreide Q&A maakt onderdeel uit van de dag.

Dus: Wil jij slim en effectief leren jouw plannen van aanpak te schrijven en meer tenders winnen? En wil jij daarbij gebruik maken van álle praktische ervaring en tips van Tender Valley? Kom dan naar de ‘Winnend Schrijven’-trainingen. Je gaat naar huis met een grondige kennis van hoe je een winnende tekst produceert en inzicht waarom dat zo goed werkt

Voor wie is deze training?

Deze training is voor jou als je géén algemeen theoretische, strategische of juridische verhandeling wil. Die opleidingen heb je al gevolgd óf kun je bij elk bureau volgen. Deze training is wél wat voor jou als je op zoek bent naar de tips en trucs die Karel Koppens in bijna 25 jaar geleerd heeft. Praktische handvaten die je gemakkelijk en snel bij elke inschrijving kan toepassen. Hij noemde deze ‘Tender Hacks’

Wat gaan we doen?

 • Je krijgt een levendige uitleg over de meest waardevolle ‘hacks’. Aangekleed met opdrachten en praktijkvoorbeelden. De achtergrond en toepassing van elke ‘hack’ wordt uitgelegd. Sommige onderwerpen zijn heel praktisch andere gewoon leuk.
 • ‘Van je fouten kan je leren en van de mijne ook.’ We gaan je uitdagen jezelf kwetsbaar op te stellen: geef ons één van jouw tenderfouten en we maken daar een waardevolle les van voor iedereen. Wij zullen zelf de eerste op tafel leggen.
 • Q&A. We reserveren een uur waarin je al jouw praktische tendervragen kan stellen.

Je gaat naar huis met heel veel meteen toe te passen tips & trucs, met een lach op je gezicht én het door Karel geschreven Tender Hacks boek.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die het bidproces ondersteunt. Dus werk jij met bidmanagers? Moet jij werken met de aanbestedingsplatforms? En vul jij de UEA’s in en zorg jij voor alle referenties en handtekeningen? En wil jij zeker weten dat je niets vergeet en dat goed doet? Dan is deze training voor jou.

Wat gaan we doen?

 • Deel 1: de achtergrond van het Europees aanbesteden + de vaste onderdelen van een procedure
 • Deel 2: belangrijke documenten & formulieren
 • Deel 3: inkijkje en werkwijze van TenderNed en Mercell / Negometrix
 • Deel 4: tips, tricks & controles bij het uploaden
 • Deel 5: Q&A

Je gaat naar huis met álle praktische ervaring en tips van Tender Valley om jouw tenderteam slim én goed te ondersteunen.

Detacheren

Heb je meer structureel hulp nodig bij het inschrijven op tenders? Misschien omdat je een vacature maar niet ingevuld krijgt of omdat een collega met zwangerschaps- of ouderschapverlof gaat. We hebben altijd een goede leidinggevende, bidmanager, tekstschrijver of vormgever die één of meerdere dagen per week jouw tenderdesk komt versterken. Wij houden gedurende de detachering intensief contact met jou en onze medewerker. We bespreken dagelijks de voortgang om er zeker van te zijn dat we een maximaal resultaat op het winnen van tenders realiseren.

ELEMENTS methode

Succesvol inschrijven is een vak. Met het door ons ontwikkelde ELEMENTS-model analyseren we daarvoor 8 cruciale stappen. We verwerken de uitkomsten in scores per onderdeel. Van daaruit ontwikkelen we een plan van aanpak gericht op het optimaliseren van jouw tenderresultaten.

Alle verbeteringen worden tenslotte onder onze leiding tijdens verschillende coachingsessies met alle betrokkenen naar de dagelijkse praktijk vertaald, geïmplementeerd en geëvalueerd.

 1. Story – Heeft jouw bedrijf een duidelijke en herkenbare ‘founding story’?
 2. Brandkey – Is er een duidelijk beschrijving van de bedrijfspersoonlijkheid, het onderscheidend vermogen, de geloofwaardigheid en dominantie?
 3. Tendertactiek – Hoe goed is de positie van het tenderen ten opzichte van de strategische doelen?
 4. Werkwijze – Wat is de kwaliteit van de processen en tendertools?
 5. Mensen – Heb je de juiste en voldoende mensen op de juiste plek op het goede moment?
 6. Competenties – Hebben de mensen de juiste competenties op een goed niveau?
 7. Oplossingen & bewijslast – Wat is de beschikbaarheid van goede oplossingen en gedegen bewijslast?
 8. Fundament – Wat is de mate waarin de normen, waarden en gedrag in lijn zijn met de waarde van tenderen?

Tender Shark

Tender Shark monitort voor jou alle openbare publicaties van Nederlandse aanbestedende diensten. Je ontvangt direct een e-mail bij elke relevante aanbesteding. Je hoeft nooit meer zelf te zoeken!

Tender Shark kent 3 abonnementen: ALERT, BASIS en COMFORT. Het fundament van elk abonnement is de e-mail-alert-service. Het resultaat daarvan? Gemak, tijdswinst en de absolute zekerheid dat je echt nooit meer een relevante tender mist. Elke relevante openbare aanbesteding staat binnen 15 minuten in jouw mailbox. We bieden daarnaast nog meer toegevoegde waarde, maar alleen als jij dat wilt. Jij kiest. Oh ja, en voor extra gebruikers betaal je bij ons niet extra.

Contact

Locatie